Akropanik

Cirkus Trattofon

Idag i eran stad! Imorgon i Paris, Milano, Tokyo!

Akropanik är en akrobatisk barnvarieté med mycket värme och fysisk humor. Både barn och vuxna känner igen sig i de förvirrade figurerna, deras konflikter och kompromisser. Föreställningen innehåller publikinteraktion och efteråt får barnen vara med och dansa loss, samt prova på enklare akrobatik.

 

Två figurer förbereder sig inför ett cirkusuppträdande. I väntan på att det blir dags möter de leda, lättja, städlusta, avundsjuka, medkänsla, glädje och ren och skär panik. Omväxlande kommer de på och glömmer bort hur bråttom de har. Och till slut är det dags. Dags att göra entré.

 

Föreställningen är utan tal, och kan utan problem förstås oavsett språkkunskaper eller kulturella referensramar.

"Cirkus Trattofon besökte oss på förskolan Rödmyran maj/juni 2015 under den årliga ”föräldrapicknicken”. Föreställningen är en kavalkad av små lika galna som snälla scener där komik, pantomim, dans och akrobatik avlöser varandra. De två aktörerna narrar och retas med varandra och även med publiken, men helt i vänlighetens tecken. Och så brister de ut i dans. Kostymeringen går hatt i handske med hela härliga knaseriet. Barnen satt klistrade på första parkett och det fina med den här föreställningen är att alla barn och föräldrar deltar på lika villkor, trots att jag arbetar i ett mångkulturellt område (Rågsved) där långt ifrån alla talar svenska. Den vänder sig lika mycket till små barn som vuxna (åtminstone de med barnasinnet i behåll). Den perfekta förskoleföreställningen."

Frans Liljenroth, förskollärare på Rödmyran

cirkus@trattofon.com

mob. 073-701 53 77

 

Cirkus Trattofon

Fastlagsvägen 57

12647 Stockholm

Sweden