Akropanik

Cirkus Trattofon

Idag i eran stad! Imorgon i Paris, Milano, Tokyo!

Visuell, originell och strålande av positiv energi! Akropanik är en fartfylld barnvarieté i sann gatuteateranda, en smällkaramell av akrobatik, dans och fysisk komedi. Två färgstarka figurer drar igång en show, men får gång på gång avbryta. Missförstånd, lunchpaus, lurendrejerier och ren och skär panik. Och till slut är det dags. Dags att göra entré.


Både barn och vuxna känner igen sig i de förvirrade figurerna, deras konflikter och kompromisser. Föreställningen innehåller publikinteraktion och efteråt får barnen vara med och dansa loss.


Föreställningen är utan tal, och kan utan problem förstås av alla.


Vi ger även workshops på temat cirkus och rörelse.

För festivaler och stadsfester erbjuder vi också så kallat clownmingel.


Stöd: I Stockholms stad innehar föreställningen Kulan. För resten av Stockholms län finns det möjlighet att få stöd från Dans och Cirkus Stockholm.


Uppsökande föreställning - vi kommer till er

Målgrupp: 3-8 år

Spelar till: 2023

Längd: 35 min

Spelyta: 4x4 meter

Medverkande: 2 personer

Mörkläggning: nej

Elkrav: nej

Har egen ljudanläggning vid behov

Kan även spelas utomhus vid temperaturer över 13 grader

Byggtid/rivtid: 90 min/30 min

"Cirkus Trattofon besökte oss på förskolan Rödmyran maj/juni 2015 under den årliga ”föräldrapicknicken”. Föreställningen är en kavalkad av små lika galna som snälla scener där komik, pantomim, dans och akrobatik avlöser varandra. De två aktörerna narrar och retas med varandra och även med publiken, men helt i vänlighetens tecken. Och så brister de ut i dans. Kostymeringen går hatt i handske med hela härliga knaseriet. Barnen satt klistrade på första parkett och det fina med den här föreställningen är att alla barn och föräldrar deltar på lika villkor, trots att jag arbetar i ett mångkulturellt område (Rågsved) där långt ifrån alla talar svenska. Den vänder sig lika mycket till små barn som vuxna (åtminstone de med barnasinnet i behåll). Den perfekta förskoleföreställningen."

Frans Liljenroth, förskollärare på Rödmyran

cirkus@trattofon.com

mob. 073-701 53 77


Cirkus Trattofon

Fastlagsvägen 57

12647 Stockholm

Sweden